Scholen en educatie

Scholen en educatie

Scholen

 

Wij beschikken over aangepaste informatiepakketten rond het Belgische leger in WOI. Leerlingen worden geïnformeerd en deels teruggebracht naar het dagelijkse leven van de soldaat tijdens de grote oorlog, telkens wordt er eveneens een link gemaakt met het heden. Deze voordrachten of workshops kunnen zowel in de school gegeven worden als op verplaatsing op het terrein.

Deze pakketten zijn gericht op +15 jarigen maar wijzigingen zijn steeds mogelijk.

 

Gidsen

 

Binnen onze vereniging zijn enkele leden actief als gids. Op aanvraag kunnen zij groepen begeleiden bij hun verkenning van onze Belgische slagvelden van Halen tot Nieuwpoort. Dit kan naargelang de situatie gecombineerd worden met 'levend geschiedenis' indien de omgeving en het gebeuren zich ertoe schikken

Home

Tentoonstellingen

 

Meermaals per jaar stellen we zelf tentoonstellingen op of ondersteunen we tentoonstellingen. Dit is mogelijk voor de duur van één avond tot enkele maanden. Meestal zijn dit gelegenheden voor lokale verenigingen en/of lokale besturen . Onze tentoonstelling noemen wij zelf semi-profesioneel en we maken ons sterk dat de bezoeker altijd met voldoening naar huis keert. We gebruiken originele stukken als zowel audiovisuele middelen en informatieborden in onze tentoonstellingen.